• De wijnhuizen van Wijnimport & Events
  Onze wijnhuizen liggen allemaal in het gebied van het Gardameer; Lugana, Franciacorta, het Franciacorta-gebied, Valpolicella en Bardolino.

  Wijngebied Lugana; de parel van het Gardameer
  Vlakbij het plaatsje Sirmione en het schilderachtige Peschiera del Garda ligt het wijngebied Lugana.  Hier kan de Trebbiano di Lugana-druif zich transformeren in een volle witte wijn met een frisse fruitige smaak. Laat ook de rode wijnen uit dit gebied u verrassen! De Brunello,  Garda Merlot en Garda Cabernet zullen u verrassen door de fruitig en soepele smaak. Wijn met een uitzonderlijke kwaliteit.

  Wijngebied Franciacorta is a la champagne
  Onze mousserende wijnen komen uit het gebied van Franciacorta in Noord-Italië.
  Dit wijngebied staat bekend om zijn uitstekende spumantes. Dit is een Italiaanse benaming voor mousserende wijnen. Een karakteristieke en levendige wijn en is gemaakt van 100% Chardonnay druiven en bij de rosé wordt de schil van de Pinot Noir gebruikt voor de kleur. Deze druiven ondergaan dezelfde productiemethode als Champagne. Door de terroir in de wijn vinden wijnkenners dat de wijnen uit Franciacorta verrassender en eleganter van smaak zijn ten opzichte van Champagne. Kortom Franciacorta kan zich gerust met Champagne meten. Sommige wijnkenners vinden zelfs dat de producenten zoals van De-Maldè een beter kwaliteit neerzetten dan Champagne die uiteindelijk de naam heeft.

  Het wijngebied Valpolicella: een vruchtbaar gebied
  De Valpolicella is een strook van ongeveer 40 kilometer in Noord- Italië, ten oosten van het Gardameer. Daar bevindt zich het wijnhuis Begali tussen de Pedemonte en de heuvels van Castelrotto. Met een wijngaard van ca. 10 ha groot, verspreid over de heuvels in en rond het gehucht Cengia, maakt wijnhuis Begali de heerlijkste wijnen die elk jaar in de prijzen vallen van de tre bicchieri. Ze gebruiken daardoor de druivensoorten Corvina Veronese, de Rondinella en de Molinara.

  De Frezzawijnen in het zuid-oostgebied rond het Gardameer
  Aan de rand van de provincie Verona, aan het zuidoostelijk gebied van het Gardameer ligt wijnboerderij Frezza. Zij hebben al vele prijzen op hun naam staan. Dit exclusieve wijnhuis produceert druiven voor prestigieuze rode en witte wijn van de beste wijnstokrassen. Deze wijnstokken worden geteeld op een heuvel. Door het klimaat, het terrein en de uitstekende ligging realiseert dit wijnhuis een exclusieve wijn zoals de Bardolino en Lugana. De Bardolino is één van de meest beroemde wijnen in Italië van het Gardameer en typeert zich als een kruidige wijn! Ook hebben ze een olijfgaard waar de beste olijfolie van worden geproduceerd; het is al meerdere malen bekroond tot beste olijfolie van het Gardameer. Van de resten van de olijfolie maken ze zelfs huidverzorgingsproducten.

 • Wine corks with marking Italian wine on one. Shallow DOF!